Een domeinnaam voor je bedrijf

Heb je een eigen onderneming en verkoop je bepaalde producten of diensten? Dan is het erg waardevol om ook online zichtbaar te zijn voor je (potentiële) klanten. Je kunt namelijk een website of een online webshop voor je onderneming maken. Een website of webshop is de laatste jaren steeds belangrijker geworden. Deze tools zijn namelijk het uithangbord van je onderneming en zorgen ervoor dat je online meer klanten binnenhaalt terwijl je er relatief weinig voor hoeft te doen. Je betaalt de kosten voor het registreren van de domeinnaam en daarna kun je de website zelf bouwen of laten bouwen door een expert. En dan kun je direct live gaan! In deze blog lees je meer over domeinnamen voor je bedrijf.

Waarom is een goede domeinnaam zo belangrijk voor je onderneming?

Domeinnamen zijn de namen van websites. Eigenlijk is de naam van je website een uniek IP-adres, maar aangezien dit uit allerlei cijfers en letters bestaat, is dit veel te moeilijk om te onthouden. Op die manier zouden je (potentiële) klanten je veel moeilijker en minder snel online terug kunnen vinden. Vandaar dat je een makkelijke en leuke domeinnaam voor je website of webshop kunt registreren. De domeinnaam kan bijvoorbeeld de naam van je onderneming zijn of de naam van het product of de dienst die je verkoopt. Op die manier hoeven je (potentiële) klanten alleen maar op die naam te zoeken, om je online terug te vinden.

Zorg ervoor dat je meerdere domeinnamen koopt

Wil jij je domeinnaam checken om te weten of de naam nog vrij is? Dan kun je direct ook kijken of er variaties vrij zijn die je erbij kunt kopen. Wist je namelijk dat je verschillende domeinnamen aan je eigen website of webshop kunt koppelen? Dit zorgt ervoor dat mensen die je website verkeerd intoetsen, of op een andere naam naar je website zoeken, toch nog bij je hoofddomein uitkomen. Kies bijvoorbeeld voor extra domeinnamen die een veel voorkomende typefout in zich hebben. Wanneer je meerdere domeinnamen registreert, is het wel slim om je hoofddomeinnaam in al je marketinguitingen gebruikt. Anders wordt het onbedoeld verwarrend voor je (potentiële) klanten om je online terug te vinden. Daarnaast is het beschikken over meerdere op elkaar lijkende domeinnamen interessant voor je, omdat niemand anders deze domeinnamen dan kan registreren. Op die manier ben jij je mogelijke concurrentie een stapje voor. Je concurrenten kunnen dan geen domeinnamen vastleggen die lijken op die van jou.