Hier moet je op letten als het gaat om je Ip adres

Tegenwoordig maakt bijna iedereen gebruik van het internet. Toch zijn er veel mensen die bepaalde dingen nog niet weten. Dat is ook logisch aangezien het internet en computers ontzettend ingewikkeld zijn. Daarom snappen de meeste gebruikers van het internet zelf ook niet helemaal hoe dit nu precies werkt. Eigenlijk is dit voor de meeste mensen ook niet interessant. Zij hoeven niet per se te weten hoe het internet werkt, maar zij willen gewoon gebruik kunnen maken van het internet. Er zijn allerlei verschillende redenen waardoor mensen gebruik maken van het internet.

Mogelijkheden door het internet

Het internet heeft ons veel mogelijkheden gebracht. Tegenwoordig kun je bijna alles wat je wil online doen. Onze hele samenleving is afhankelijk van het internet. Er is geen enkele manier om sneller informatie te verzenden dan via het internet. Daarom is het logisch dat zo’n groot deel van de wereldbevolking gebruik maakt van het internet. De meeste mensen gebruiken het internet niet alleen in hun vrije tijd, maar ook wanneer ze aan het werk zijn. Er is op dit moment waarschijnlijk geen enkel bedrijf te vinden wat helemaal geen gebruik maakt van het internet. Het is voor bedrijven erg handig om gebruik te kunnen maken van het internet. Dat komt doordat zij met het internet bijvoorbeeld veel eenvoudiger afspraken kunnen maken met hun leveranciers. Bovendien is het voor de onderlinge communicatie ook erg handig om bijvoorbeeld gebruik te kunnen maken van e-mail.

Ip adres

Er zijn veel mensen die het internet gebruiken zonder dat zij kennis hebben van hoe dit werkt. Dat is logisch aangezien dit ontzettend ingewikkeld is, maar er zijn bepaalde termen die veel mensen wel kennen. Zo weten veel mensen wat je bedoelt wanneer je het hebt over Ip. De meeste mensen weten dan direct dat je het hebt over een Ip adres. Dit is het unieke adres van alle apparaten die op het internet zijn aangesloten. Je kunt een Ip adres het best vergelijken met een huisnummer en een postcode. Via het internet wordt veel informatie verstuurd, maar het moet wel duidelijk zijn waar deze informatie naartoe gestuurd moet worden. Wanneer je geen Ip adres hebt, is dat hetzelfde als een huis zonder huisnummer en postcode. De postbode weet dan niet waar hij de brief moet posten. Dit werkt als het ware hetzelfde op het internet. Daarom heeft ieder apparaat op het internet een Ip adres.

Router

Je krijgt een Ip adres van je provider. Dit Ip adres is als het ware afkomstig van de router die in je huis staat. Via dit Ip adres maakt iedereen bij jou thuis verbinding met het internet. De router zorgt er voor dat het mogelijk is om met meerdere apparaten op hetzelfde Ip adres te zitten. Toch krijgt ieder apparaat wel een eigen uniek Ip adres. Dat zorgt er voor dat het voor de andere computers en de router duidelijk is waar de informatie naartoe moet worden gestuurd en waar het vandaan komt.