Laptoprugzakken: waar moet je op letten?

Laptops zijn bedoeld om je (werkende) leven makkelijker te maken, want je kunt ze overal mee naartoe nemen. Een bijpassende laptop rugzak is dan natuurlijk onmisbaar! Maar hoe kies je de juiste laptoprugzak?

Formaat

Als eerste is het handig om te bepalen welk formaat je laptop is. Hier kun je eenvoudig achter komen door je laptopscherm diagonaal op te meten. Reken het aantal centimeters om in inches en je weet hoe groot je laptop is. Laptoprugzakken komen namelijk in allerlei maten en het is natuurlijk erg vervelend wanneer blijkt dat je tas te klein is voor je laptop!

Indeling

Ten tweede kun je je bedenken wat je allemaal mee wilt nemen in je laptoprugtas. Wil je echt alleen maar je laptop en oplader mee, of ook andere dingen zoals een papiermap en je lunch bijvoorbeeld? Vanzelfsprekend heb je voor dat tweede geval een grotere tas nodig dan voor dat eerste. Sommige laptoprugzakken komen ook met veel vakjes, zodat je je spullen handig kunt indelen en dus ook weer makkelijk terug kunt vinden.

Model

Tenslotte kun je ook kijken wat voor model rugzak je mooi vindt. Sommige laptoprugzakken hebben een stoere of sportieve uitstraling, terwijl andere modellen weer elegant of zakelijk ogen. Het is dus afhankelijk van jouw persoonlijke smaak en voorkeur welk model je zou moeten kiezen. Heb je bijvoorbeeld een kantoorbaan waarbij iedereen in pak er heel zakelijk bijloopt? Een leren laptoprugzak kan dan heel goed passen, want leer geeft meestal een nette uitstraling aan de laptop tas. Draag je meer casual kleding of wil je er niet al te stijfjes bijlopen? Dan kun je voor een laptoprugzak gaan van polyester canvas, die de tas gelijk een stuk informeler maakt.